
Alttaki kırmızı yazı Chat GPT tarafından yazıldı:
Chat GPT nedir yapay zekanın kendisinde sorduk.
ChatGPT, OpenAI tarafından eğitilmiş bir dil modelidir. Model, çok büyük bir metin veri kümesinden öğrenmiş ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak tasarlanmıştır. ChatGPT, kullanıcıların yazdıklarına dayanarak cevaplar verme kabiliyetine sahiptir ve en iyi şekilde yanıt vermeyi amaçlar.
Bu model, daha önce eğitildiği veriler üzerinden çalışır ve verilerine dayanarak cevaplar üretir. Bu nedenle, model verilerine dayalı olarak cevaplar verebilir ve bazen yanıt verirken hatalar yapabilir. Ancak, OpenAI tarafından sürekli olarak güncellenen ve geliştirilen model, kullanıcıların ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vermeyi amaçlar.
ChatGPT, sadece metin tabanlı yanıtlar verme yeteneğine sahip değildir. Aynı zamanda görsel içerik, sesli yanıtlar ve daha fazlası gibi farklı türde yanıtlar da verebilir.
Genel olarak, ChatGPT, yapay zeka teknolojisi kullanılarak tasarlanmış ve eğitilmiş bir dil modelidir ve kullanıcıların sorularına en iyi şekilde yanıt vermeyi amaçlar.
Başka bir yapay zekâya daha sorduk
GPT, Generative Pre-trained Transformer (Üretken Ön Eğitimli Dönüştürücü) olarak adlandırılan bir makine öğrenmesi modelidir. GPT, önceden eğitilmiş bir dizi katmanların bir araya gelmesiyle oluşturulan bir düzeneğe sahiptir. GPT, veri kümesinden öğrenilen özellikleri kullanarak, veri kümesinde olmayan yeni veriler üretmeye çalışır. GPT, özellikle metin üretiminde kullanılan bir model olarak kullanılmaktadır.
Chat GPT hakkında insan yazısı
Yukarıdaki kırmızı yazı bir robot tarafından yazılmıştır. Yazının buradan sonrasını ise ben devralıyorum. Çünkü çok fazla bebeksi olduğunuz için müdahale etmem gerekiyor 🙂
Chat GPT aslında bir web sitesi. E tabi arkasında taşaklı bir ekip var ve boru değil. Şu sıralar halen veri toplama aşamasında olan yapay zeka robotu yapabildikleriyle şaşkınlık verebiliyor. En basit en faydalı somut örnek şu olur. Blog yazararı veya kod yazarları için müthiş bir yardımcı araç. En azından şimdilik. Çünkü bu teknoloji yakında patronun ta kendisi olabilir. Mesela bu yazının en üstündeki kırmızı yazıda olduğu gibi bir konu hakkında size makale yazabiliyor. Yukarıdaki kırmızı yazıyı üretmesi için sorduğum soru şuydu: Chat GPT’nin ne olduğu hakkında 600 kelimelik bir yazı yazabilir misin? Ve bana 126 kelimelik bir makele verdi. Muhtemelen halka açık versiyonunun belli sınırlamaları var veya yakında ücretli sürümleri de çıkabilir. Böylece daha fazla içerik üretilebilir. Bu yapay zeka motoruna premium üyeliklerle bağlanabilen yüzlerce websitesi ve uygulamalar hali hazırda çevrimiçi hizmet vermeye başladılar bile.
Henüz kusursuz olmadığı ortada. Ama bu çok yakın zamanda tamemen değişecek gibi. Çünkü insandan öğreniyor ve yazılım dünyasında yazılımlar tarafından öğrenilenler insanda olduğu gibi unutulmazlar. Veriler bir kere verilir ve artık hep oradadır. (Bu detaylar yine ayrı tartışma konusu). Veritabanına milyonlarca insandan sürekli yeni veriler ekleniyor. Hatta bundan para kazanmaya başlayan uygulamalarda satın aldığınız krediler karşılığında aldığınız içerikler CHAT GPT sisteminin en derinlerine veri olarak ekleniyor. Win win gibi bişi…
Kod yazanlar ve otomasyon sistemler için müthiş bir araç
Bir kod yazarı bu araç sayesinde, saatler süren kod sayfalarını saniyeler içinde yazabilir. Kodlardaki hataları bulabilir ve düzeltebilir. Bu olayın nasıl çalıştığını anlamak için bir yazılımcı kafasına ve bilgi birikimine sahip olmanız gerekir. Alternatif olarak bir yazılımı otomatiğe de bağlayabilirsiniz. Bunun için Chat GPT’yi bir yazılım ile entegre etmeniz gerekmekte. Yani bir yazılımcıdan tek seferlik veya sürekli olarak destek almanız gerekiyor.
Bir çok websitesi Chat GPT’nin yazdığı bloglar yayınlayacak.
Fazla insansı iletişimi var. Kendi kendini düzeltme, hatalarını kabul etme gibi bir çok konuda çok başarılı. Konuşurken bir insan mı yoksa robot mu olduğunu belki bazı yerlerden ele verebilir ancak akademik bir makale yazdığında sonuç muazzam. Bir robotun yazdığı asla anlaşılmıyor. Bilgilerin doğruluğu tartışılır belki ama, uslubun bir robot tarafından yazıldığı kimsenin aklına gelmez. Bir çok web sitesi sahibi bir konu hakkında artık yazdırmak istediği makeleyi robotlara yazdıracak. Ancak ben şahsen bunun önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Çünkü üslup genel olarak akademik. Dil düzeyini ayarlamayı öğrenirse ki bu da çok olası görünüyor, neler olacağını biraz zamanla bekleyip görmek en sağlıklısı olacaktır.
Aşağıdaki ekran görüntüsünü inceleyin lütfen. Yazının öne çıkan görselinde sorduğum soru için öncelikle daha fazla veri istedi ve ardından şu mektubu yazdı. ekran görüntüsü alınarak eklenmiştir

Yapay zeka ve robotlar hakkında yazılmış şu iki yazı ilgini çekebilir mi ? İkinci yazı ise gideceğin yazının sonunda.