Bilim / TeknolojiChronicles

Yapay zekanın yazdığını sindiremem

Yapay zekanın benim adıma içerik üretmesini kabul edebilirim ama kendi adıma ‘benimdir’ diye paylaşamam. Hatta bence bir çok insan bunu kontrollü kullanmalı. Çünkü bence yakında herkes ama herkes buna odaklanacak. Düşünsenize robotların yönettiği ve içerik ürettiği bir siteler silsilesi kaçınılmaz gibi görünüyor. İnsan değerinin ve bunun aktarılmasının en iyi yolu olan yazıyı, sırf mükemmel yazım, dizim ve anlamsal bütünlükle veriliyor diye yapay zekaya yazdırmak tartışılır.

Tamam da o zaman ne yani senin böyle yazabilme yetin yok mu ? Bunu sadece robotlara vermek ne derece mantıklı? Yani internette her yerde bulunabilecek bir yazıyı, örneğin bilmem ney tarifi veya ne nasıl yapılır vs gibi bir içeriği yapay zekaya tekrar yazdırıp buna yönelik bir robot blog oluşturmak ne demek? Hiç kimsenin sormadığı sorulmamış soruların varsa o bile daha iyi bir kategori seçimi olur :)

Ben bir yazıyı yazarken, imla veya noktalama işaretlerinde hata yaptığıma eminim… Hatta bazılarının tam olarak nerede kullanılması gerektiğini bile hatırlamıyorum. Ancak yapay zeka bu konuda muhtemelen algoritmaları gereği kusursuz bir iş çıkarır. Düz yazılardan bahsediyorum. Bilgilendirici, yönlendirici türden düz bir yazı yani… Böyle düz yazılar üzerinde insandan daha iyi değil ama daha hızlı sonuçlar veriyor. Dolayısıyla kontrol edilip hata olmadığını da farz edersek insandan daha iyi demek olası :)

Bu ve benzeri bir çok yazıyı zaten önce insanlar yazıyor. Yani yapay zeka kafadan öğrenmiyor, ona öğretilmiş olduğu için yazabiliyor. Bizi kokrutması gereken, kendi kendine öğrenebilme yeteneğinin sınırları . Neyse bu da ayrı bir konu…

Her insan genelde yazı yazmıyor. Bloggerlar ve içerik üreticileri yazıyor… Ve bunların hepsi de ayrı şeyler yazıyor vesaire. Ama tıbbı bir bilgiyi doktorlar ve alanında uzmanlar yazar herkes değil. Sen doktor değilsen bu yazılara sakın bulaşma. Ama doktorlar tarafından onyalnamış bilgileri paylaşmak başka mesele. Yapay zeka bunları da üretmede çok iyi. Ama sen, bir blogger gibi yazamazsan blogger olmazsın. Hatta bu işten para da kazanamazsın zaten. Bloggerlığın ruhu yapay zekanın içerikleriyle okuyucuya verilemez. Ama ruha gerek yok diyorsanız evet her alana özgü onlarca blog açıp yapay zekayı kullanabilirsiniz.

Hatta biraz saçmalayayım size :) İnternette bir yerde doğruluğu onaylanmış bilimsel bir makaleyi kopyalayın ve bu yazıyı da yapay zekaya, ‘bu yazıyı daha iyimser bir tonda yeniden yaz’ ve ‘içeriği tamamen özgünleştir’ komutlarını verdiniz diyelim. Buyrun… Alın işte size tamamen orijinal bir içerik. :) Hatta bu içeriği de bir websitesinde paylaşın :) Olacak iş mi ? Bu sizi tatmin eder mi gerçekten? Bu size para kazandrırır diye düşünüyor musunuz bile? :) Ben de bilmiyorum inanın ki :) Ama sen bir dene istersen. Hatta bir öneri olarak, örneğin ben bu sıralar kontrollü kullanmanın ne demek olduğunu keşfetmeye çalışıyorum. İçerikleri nasıl ürettiğini, doğru içeriği üretip üretmediğini. Hepsinde çok başarılı. Ama ben yazdığım bir yazıyı yapay zekanın önerisiyle asla değiştirmiyorum. But madileşirim. Bunu asla sindiremem ve hatta kendime yediremem. Ama yapılmasına da karşı değilim :)


AngelsTurkiye sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Shares:

Bir Cevap Yazın