gay sohbetgay arkadaşlık siteleriLgbt farkındalıkTrans farkındalık
DOLAR
19,1090
EURO
20,6817
ALTIN
1.199,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
8°C
İstanbul
8°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
10°C
Perşembe Az Bulutlu
13°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Bazı siteler tarafından kandırılmamak ve güvenmediğiniz siteleri denetleyebilmek için bir rehber hazırladık. Sosyal mühendislik ve kimlik avı, kullanıcıları kötü amaçlı yazılım indirmeleri veya hassas verileri ifşa etmeleri için kandırmak amacıyla giderek daha fazla kullanılmaktadır. En popüler yöntemlerden biri, sahte web sitesi oluşturarak kullanıcıyı giriş bilgilerini veya hesap bilgilerini girmesini zorlayarak...
13.02.2023 19:47
219
90’larda Kasetçalarlar, genç neslin vazgeçilmez eğlencesiydi. Rengarenk ve değişik dinamik tasarımlarla büyük küçük bol ışıklı kasetçalarlar 90larda bir normdu. Walkmanler’in patladığı 90’lı yıllarda kulaklıkları takıp gezen çok olmuştur. 90’lara kıyasen, günümüzdeki çok daha profesyonel müzik çalarlar tüm müzik arşivine erişim avantajıyla elimizn altında. Ama doğru düzgün yüzlerine bakmaz olduk 🙂...
23.02.2021 07:59
678
Yapılacaklar listesi oluşturmanın en iyi yolu bunun için geliştirilmiş uygulamaları kullanmaktır. Anydo arayüzü ve kullanım rahatlığıyla açık ara önde
01.02.2021 03:20
544
Kablosuz ağ, evde veya işyerinde internete erişmek için uygun bir yoldur. Kullanıcılar, taşınabilir aygıtların yanı sıra masaüstü bilgisayarları da kablosuz bir ağ üzerinden birbirine bağlar. Erişim noktasına başka bir akıllı telefon veya tablet bağlamanız gerektiğinde, erişim kodunu hatırlayamayabilirsiniz. Wi-Fi şifresini nasıl bulacağımızı ve kodu tüm cihazlarla nasıl paylaşacağımızı bulalım. Android...
05.02.2023 02:25
437

Xiaomi Redmi’yi Bırak Kafalar Karıştı

Xiaomi Redmi’yi Bırak Kafalar Karıştı
20.04.2022 12:33
979
A+
A-

Xiaomi telefon markasının reklamını yapmıyorum hayır. Hatta bu blogda genel olarak telefonları incelediğim falan da yok. Ama Xiaomi’nin serilerinin artık kafa karıştırıcı olduğunu haber yapmak istedim. Çünkü ülkemizde hızla yayılıyor ve kullananlar da çok memnun. Ancak farklı serileri maalesef takip etmek çok zor. Hangisi hangisinden üst model artık takip edemiyorum.

Bu markanın bildiğiniz üzere müthiş serileri var. Ancak hem çok serisi var hem de çok alt modelleri ve alt markaları var. Ve uyguladıkları stratejiyle öylesine güçlü bir çıkış yaptılar ki bütün markalar için tehdit haline geldiler. Apple ve Samsung’un artık birbirleriyle uğraşmaktan daha fazla işleri var. Çünkü Xiaomi markası, Redmi ve Pocco alt markalarıyla piyasaya güçlü bir şekilde hakim oldu. Öte yandan Huawei benzer bir strateji ile Oppo ve Honor alt markasıyla devam etti. LG haricinde diğer bildiğiniz çoğu mobil cihaz ise piyasadan çekilmeye niyetli değil.

Örneğin Sony ve Nokia halen teknoloji üreten ve satan iki dev marka. Ancak mobil ürünlerini azar azar piyasaya sürerek rölanti modunda ilerliyorlar. Markalar büyük olunca rölanti yapacak lüksü bulmak da kolay oluyor. Her iki marka da mobil sektörde bir zamanların parlayan yıldızları arasındaydı. Ama bu sıraların parlayan yılıdızı bildiğiniz üzere Xiaomi ve alt serileri. Özellikle de Türkiye’de yoğun ilgi gören marka fiyat performans ürünleriyle biliniyor. Sony ve Nokia gelecekte ne yapar bilmiyoruz.

Xiaomi ve Huawei Apple ve Samsung için tehdit olacaktı

Cep telefonu pazarında ilk başlarda çok daha uygun fiyat aralıklarında Samsun Ve Apple aslında birazda ettiklerini buluyorlar. Neden mi? iPhone için çok sorun değildi ama Samsung’un kullanımdan kısa süre sonra donan ve sürekli takılan telefonlarını hatırlatırım. Bu yüzden alıcılar genel olarak markanın üst segment cihazlarını alırdı. Ancak o dönemlerde Samsung’un üst segment cihazlarını almak günümüzdeki kadar zor ve pahalı değildi. Ve üst segment cihazlar bile donma ve kasılma yaşardı. Note 4’a kadar bu böyle devam etti.

Donan Android devri bitti

Artık yavaşlayan, aramayı ile cevaplayamayacak kadar kasılan telefonların devri kapandı. Evet ben bunu samsung cihazlarda yıllarca yaşadım. Şunu da eklemek isterim, o dönemlerde Iphone kendi yazılımının tek sahibi ve ürünü olduğu için böyle sorunları yoktu. Yani Iphone’nun o dönemlerde android ekosisteminin dezavantajlarını kendi avantajına dönüştürmüş olması, Iphone’nun günümüzdeki pazar payının temellerini oluşturuyor. Ayrıca kullanıcılar Samsung ve Iphone’nun fiyat performans ürününü almaktansa Xiaomi gibi markaları tercih ediyorlar.

Çünkü insanlar android’in donan takılan hallerinden yeterince çekmişti. Bu durum iphone’u daha da yukarı taşıdı. Ancak samsung note 5 serisi ve ardından gelen telefonlarıyla birlikte donma olayı büyük oranda ortadan kalktı. Çünkü android işletim sistemiyle doğrudan ilişkili olan bu temel sorunlar çözüldü. Kaldı ki bu yavaşlama olayından etkilenen tek marka Samsung değildi. Android ekosistemi o dönemler çoğu üst segment cihazda bile kabus gibiydi. Android ekosistemindeki bu yazılım sorununun giderilmesi başka markaların da yükselişine vesile oldu. 2015’ten sonra artık daha fazla marka ve model gördük. Xiomi’de bunlardan bir tanesiydi. 2010 da kurulan Xiaomi 2019 da Türkiye’ye resmi olarak giriş yaptı.

Özellikle premium görünümleri ve güçlü donanımları ile Samsung ve Apple’a gerçekten rakip olup neredeyse yarı fiyata telefonlar üreten Xiaomi aslında Huawei içinde tehdit olmuştu. Ancak dikkatlice bir hamle ile Huawei, Xiaomi nin tehdidini bertaraf edip Xiaominin pazarında hisse sahibi olmayı başarabilecek türde cihazlar üretti ve yerini korudu. Çünkü Huawei iyi bir marka ve Samsung ve Apple kadar pahalı cihazlarının yanı sıra Xiaomi gibi fiyat performans odaklı cihazları ve alt markaları da oluşturdu. Ancak Xiaomi bir kaç tık daha ileride ve yeni kullanıcıları cezbetmeye devam ediyor.

Redmi kendi kimliğini bulduğunda Pocco’da aynı anda kimlik kazandı

Xioami yerini sağlamlaştırmayı 2 alt markasıyla başardı. Kendi ana markası Mİ serisinin benzerlerini, çok uygun fiyata ve kullanıcı tarafından çok fark edilmeyecek şekilde biraz daha düşük donanımla üretti. Bu minik değişiklikleri yaparak REDMİ serisiyle yeni bir alt markayı oluşturdu. Bu da beklendiği üzere öyle çok tuttu ki, Redmi markası kendi kimliğine kavuştu. Ancak tam da o sırada üst üste gelen modelleriyle Pocco, başka bir marka olarak Redmi serisine yetişmişti bile. Evet bütün bu başarı özetle Xiaomi markasının ve serilerinin başarısı. Ancak isim benzerliği o kadar kafa karıştırıcı ki ürünlerden hangisi hangisinden üstün karıştı. Bu çizgi 2022 itibariyle çok karışmış durumda.

Örneğin, Samsung S 22 veya Iphone 13 deyince cihazların en üst segment olduğunu hemen anlıyoruz. Ancak Xiaomi fiyat performans ürünleri üzerine o kadar yoğunlaştı ki tek kalemde en üst serisinin hangisi olduğunu anlamak gittikçe zorlaşıyor. Üstelik markanın ülkemizde satışa sunulmayan üst segment modelleri de var. Xiaomi’nin bu alt isimleri ve modelleri belki özellikle kafa karıştırıcı olması için uyguladıkları bir stratejidir. Sonuç olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını kendileri de biliyor. Ancan bunca karmaşık ve uzun isme rağmen firmanın telefonları halen seviliyor ve satışları çok iyi durumda.

Xiaomi en üst segment telefonları rastgele alttaki gibi

  • xiaomi mi 12 ultra ( ve serileri yakında )
  • xiaomi mi 11 ultra ( Arkada mini ekranı olan efsane telefon)
  • xiaomi mi 10 ultra
  • xiaomi note 10
  • xiaomi note 10 pro
  • xiaomi redmi note 10 pro
  • xiaomi redmi note 9 pro
  • xiaomi redmi note 9
  • xiaomi redmi note 8 pro
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.