Öncelikle belirtmekte fayda var: Kesinlikle izlemeye değer bir film ve harika efektler!
Justice League filmi hakkında olumsuz eleştriler gelmiş olsa da imdb den 7 puanı alarak başarı kaydetti. (Güncelleme: Ancak ikinci filmden sonra puanı 6.1’e geriledi) Bu filmi izleyenlerin en kayda değer gerekçesi tabiki de Superman ve Batman. En azından ben süper kahraman filmleri takip eden birisi olarak diyebilirim ki Aquaman’i tanımıyordum bu filmde gördüm. Çelik zırhlı yeni bir super kahraman mı var ? Ondan da haberim yoktu açıkçası.
Wonderwoman güzelliğiyle herkesi büyülese de dürüstçe söylemeliyim ki, kendi filminde de bu filmdede son dercee iyi bir performans gösterdi. Aslında Amerikan sinemasında hep varolan Wonder Woman karakterinin yıldızı bu hanımefendinin performansıyla yeniden parladı desem yeridir.
Flash, keza yine bir çok kişinin gönlünde yeri olan süper kahramanlardan bir tanesi. Özelliklede son dönemlerde dizilerde Barry Allen olarak başarı kaydetmiş bir karakter olan Flash Adalet birliğinin süper kahramanlarından biri olmayı haketti.
Batman zaten kendi başına bile bütün filmleriyle çok büyük başarı elde etmiş bir karakter. Evet o bir kahraman, bu doğru! Zira Adalaet birliğindeki bütün kahramanların doğa üstü güçleri olduğu veya bazılarının yarı tanrı veya tanrısal özellikleri ile süper kahraman oldukları aşikar. Zaten Justice League filminde süper kahraman olmaktan çok organizasyonda başı çeken kişi olarak öne çıkan Batman’in adı yeter, ancak; aslında süper güçleri olmadığı için süper kahraman değil de halk karamanı demek daha doğru olur.
Süperman’i sona sakladım. Neden? Çünkü adı gibi süper kahramanların en süperi olduğu için, Süperman, hakkında en çok söyleyecek şeyim olan süper kahraman. Dc Comics’in Marvel’in karakterlerine kıyasen elindeki en büyük koz. Hatta Bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün ve bütün kahramanların en tepesinde. Her şeyden önce o Süperman… Her ne kadar farklı bir çok sitede Dc Comics ve Marvel karakterleri sürekli ve kıyasıya rekabet halinde olsalar da, hiç birinin gerçek film kesitlerinde bir araya gelip dövüştüklerini görmedik. Ancak kendi içlerinde birbirlerini yedikleri defalarca görülmüştür. Justice League filminde de olduğu gibi Süperman’in ölüme benzeyen uykudan uyanması ve o sırada karşılaştığı bütün kahramanları nasıl alt ettiğini ve gücünün nasıl olduğunu hepimiz gördük. Aslında Süperman’dan hiç beklenmeyecek türden bir saldırganlıktı o sahne. Çünkü Batman’in de filmde dile getirdiği üzere o çoğu insandan bile daha insan. Aslında onu diğer süper kahramanlardan ayırt eden en önemli özelliği sadece fazla insanperver 🙂 olması değil, daima ağırbaşlı, ciddi ve dürüst olması. E tabi hiç bir filmde tarifi olmayan prestijinden asla ödün verilmedi… Süper kahramanlar dünyasında yıldızı en parlak olan kahraman bence Süperman. Justice League filmindeki prestijli dönüşü ilerleyen dönemlerde karşımıza yeni bir filmle geleceğinin habercisi olamaz mı ? Tek başına tüm süper kahraman filmlerini geride bırakacak bir film varsa oda Süperman… E tabi bu benim düşüncem 😉 dilerseniz Avengers End Game hakkında yazdıklarıma şuradan ulaşabilirsiniz.